top of page

Over ons

Zuid Vooruit zorgt voor hulp, ondersteuning en contact in Groningen. Zo zijn er een aantal voorzieningen in Zuid waar inwoners terecht kunnen.

Ben je op zoek naar maatwerk: precies de zorg die je nodig hebt, dan heb je een beschikking  van de gemeente nodig. Voor individuele ondersteuning of dagbesteding heb je een verwijzing van WIJ Groningen in je wijk nodig. 

Zuid Vooruit is een samenwerkingsverband tussen LentislDignis en Philadelphia.

Ook werkt Zuid Vooruit samen met de collega's van Ben in de BuurtAtHomefFirstCoöperatie Dichtbij en NNCZ.

Onze medewerkers

Voordeur

 

 

De “Voordeur” van Zuid Vooruit is de centrale plek waar alle informatie over nieuwe cliënten, herindicaties en vragen over de inzet van maatwerkondersteuning bij elkaar komen. De Voordeur werkt hierin nauw samen met WIJ de Wijert, WIJ Corpus en WIJ Rivierenbuurt.

De Voordeur is van maandag t/m donderdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 uur en 13.00 telefonisch bereikbaar via 06-10030772. Ook kun je een e-mail sturen aan zuidvooruit@lentis.nl.

fotonanda.png
Ontwerp zonder titel-3.png
Image.jpeg

Nanda Reinders                         Ilse Bergsma                          Petra Hannink                            Eline Wolfs

PHOTO-2024-02-27-14-33-43.jpg

Wij van het integraal kernteam werken mee om in diverse wijken in Groningen-Zuid ontmoetingsplekken voor wijkbewoners te realiseren. Plekken waar je als wijkbewoner elkaar kunt ontmoeten, advies kunt vragen, mee kunt doen aan diverse activiteiten en/of deze zelf met anderen kunt organiseren.

Op deze ontmoetingsplekken kun je steun krijgen en geven aan andere wijkbewoners waardoor je je thuis beter en langer zelf kunt redden én je hier sterker in voelt.

Er worden op de ontmoetingsplekken diverse activiteiten aangeboden welke bijdragen aan de pijlers van positieve gezondheid.

Ook activiteiten op het gebied van sociale activering hebben en krijgen een plek in onze ontmoetingsplekken en er zijn mogelijkheden voor jou als wijkbewoner om als vrijwilliger mee te werken op één van de ontmoetingsplekken.

Extra inzet, als het gaat om meehelpen en meedenken, is altijd welkom!

We doen dit niet alleen met jou als wijkbewoner, maar ook met diverse andere partijen in de wijken van Groningen-Zuid.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten, neem dan contact met ons op via ikt@zuidvooruit.nl, we vertellen je graag meer!

Hier leest u meer over de ontmoetingsplekken.

Integraal Kernteam

swanette4.jpg
fotofemmie.jpg
Image.jpeg

Swanette Smeltekop                   Femmie Linthout                          Petra Hannink   

bottom of page