Over ons

Zuid Vooruit zorgt voor hulp, ondersteuning en contact in Groningen. Zo zijn er een aantal voorzieningen in Zuid waar inwoners terecht kunnen.

Ben je op zoek naar maatwerk: precies de zorg die je nodig hebt, dan heb je een beschikking  van de gemeente nodig. Voor individuele ondersteuning of dagbesteding heb je een verwijzing van WIJ Groningen in je wijk nodig. 

Zuid Vooruit is een samenwerkingsverband tussen LentislDignis en Philadelphia.

Ook werkt Zuid Vooruit samen met de collega's van Ben in de Buurt en AtHomefFirst.

Onze medewerkers

Voordeur

 

 

De “Voordeur” van Zuid Vooruit is de centrale plek waar alle informatie over nieuwe cliënten, herindicaties en vragen over de inzet van maatwerkondersteuning bij elkaar komen. De Voordeur werkt hierin nauw samen met WIJ de Wijert, WIJ Corpus en WIJ Rivierenbuurt.

De Voordeur is op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 06-10030772. Ook kun je een e-mail sturen aan zuidvooruit@lentis.nl.

Ontwerp zonder titel-3.png
Image.jpeg

Nanda Reinders                  Ilse Bergsma                      Petra Hannink

Wij van het integraal kernteam werken mee om in diverse wijken in Groningen-Zuid ontmoetingsplekken voor wijkbewoners te realiseren. Plekken waar je als wijkbewoner elkaar kunt ontmoeten, advies kunt vragen, mee kunt doen aan diverse activiteiten en/of deze zelf met anderen kunt organiseren.

Op deze ontmoetingsplekken kun je steun krijgen en geven aan andere wijkbewoners waardoor je je thuis beter en langer zelf kunt redden én je hier sterker in voelt.

Er worden op de ontmoetingsplekken diverse activiteiten aangeboden welke bijdragen aan de pijlers van positieve gezondheid.

Ook activiteiten op het gebied van sociale activering hebben en krijgen een plek in onze ontmoetingsplekken en er zijn mogelijkheden voor jou als wijkbewoner om als vrijwilliger mee te werken op één van de ontmoetingsplekken.

Extra inzet, als het gaat om meehelpen en meedenken, is altijd welkom!

We doen dit niet alleen met jou als wijkbewoner, maar ook met diverse andere partijen in de wijken van Groningen-Zuid.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten, neem dan contact met ons op via ikt@zuidvooruit.nl, we vertellen je graag meer!

Hier leest u meer over de ontmoetingsplekken.

Integraal Kernteam

fotoesther_edited.jpg
fotofemmie.jpg

Swanette Smeltekop             Esther Klevering                  Femmie Linthout