top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZuid Vooruit

Belmaatjes van Humanitas

“Dankzij de gesprekken met jou sta ik veel positiever in het leven”


Eenzaam? Een wekelijks telefoontje kan al veel betekenen

Eenzaamheid, isolement, je alleen voelen en iemand missen die gewoon even met je meedenkt. Het kan iedereen overkomen. Niet alleen onder ouderen komt eenzaamheid voor, ook veel jongeren voelen zich eenzaam. Eenzaamheid is van alle leeftijden en komt voor onder alle lagen van de bevolking.

Even een praatje door de telefoon Eenzaamheid is niet altijd op te lossen. Maar soms kan iets kleins je helpen. Even contact en een praatje maken door de telefoon, maakt dat je minder alleen voelt. Daarvoor is het project Belmaatjes van Humanitas.

Belmaatje Een vrijwilliger biedt als belmaatje een luisterend oor. Een praatje maken, even samen lachen of juist met je meedenken bij lastige vraagstukken. Een wekelijks telefoontje kan al veel betekenen. Als je je eenzaam voelt, kan het enorm helpen als je even kunt uitspreken.

Wilt u meer lezen over Belmaatjes? Kijk op de website van Humanitas.


Ervaring met Belmaatjes

Eén van de deelnemers, een oudere mevrouw, is van nature niet zo positief ingesteld, ze ziet de dingen vaak wat somber in. In het afgelopen jaar heeft ze maar weinig bezoek kunnen ontvangen en dat maakte het er niet beter op. Het contact met haar belmaatje levert haar veel op. Ze vertelt vrijwilliger Léonie op een dag: “Dankzij de gesprekken met jou sta ik veel positiever in het leven.”

Het doet de mens goed om te weten dat er iemand aan hun denkt; een maatje die wekelijks ook echt de tijd kan nemen om te luisteren.


Houd deze blog in de gaten! Binnenkort leest u hier een interview met een vrijwilliger en een deelnemer.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page