top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZuid Vooruit

Mijn carrière: Basisbaan in de welzijnszorg

Sasha en Michel werken 2 dagen per week als gastvrouw en -heer bij Ontmoetingsplek Heymans aan de Henri Dunantlaan.

Dit doen zij onder toezicht en begeleiding van de coördinatoren van de aangrenzende dagbesteding van het Heymanscentrum. Zij ontvangen ouderen uit de wijk Corpus die elkaar hier kleinschalig en zonder indicatie kunnen ontmoeten voor een kopje koffie, een praatje of een leuke activiteit.


Sasha en Michel zorgen ervoor dat de bezoekers zich welkom voelen, een kopje koffie krijgen en ze zorgen ervoor dat de activiteiten die in samenspraak met de bezoekers worden bedacht samen kunnen worden uitgevoerd.


Sasha is vanuit een participatiebaan, die helaas niet uitmondde in een reguliere baan, door de sociale dienst aangemeld voor een Basisbaan. Een door de gemeente gesubsidieerde mogelijkheid om met behoud van uitkering en iets extra’s mee te draaien in de maatschappij en een bijdrage te kunnen leveren.

Sasha is blij met deze mogelijkheid en ziet dit werk als een mooie uitdaging waarbij ze van waarde kan zijn voor haar oudere medewijkbewoners. Sasha werkt ook bij buurtcentrum Semmelstee als pleinwacht op de dagen dat de Speelcontainer van WIJ Corpus den Hoorn daar staat

In haar eentje vond Sasha het best intensief om te Ontmoetingsplek te bemannen dus ze was blij toen Michel haar kwam versterken. Het klikt goed tussen beiden en met elk hun eigen kwaliteiten vormen ze een goed team.


Michel komt uit de detailhandel, heeft 17 jaar gewerkt als medewerker van een bouwmarkt en verloor zijn baan ten tijde van de grote bankencrisis waardoor er veel ontslagen vielen in zijn branche. Omdat Michel zijn zorgbehoeftige moeder in huis had genomen, heel druk was met mantelzorgen en van solliciteren naar een reguliere baan daardoor niet veel terecht kwam heeft hij een tijdje bij de kringloop gewerkt. Toen zijn moeder opgenomen werd in een zorgcentrum en hem een basisbaan werd aangeboden nam hij die met beide handen aan.

Omdat zijn moeder een tijdje in het Heymanscentrum heeft gewoond en Michel van nabij heeft gezien hoe belangrijk het was dat er afleiding en zingeving werd geboden door de welzijnsmedewerkers leek het gastheerschap bij de laagdrempelige ontmoetingsplek Heymans hem een leuke uitdaging. Zich inzetten voor de buurt, leefbaarheid versterken door aandacht en nabijheid is iets dat hem trekt. Ook de financiële ruimte die de basisbaan hem geeft is heel prettig.

Michel werkt ook als gastheer bij buurtcentrum Mellenshorst in Haren, waar hij het ook naar zijn zin heeft.


Bij Ontmoetingsplek Heymans zijn zowel de bezoekers als de professionals heel blij met Sasha en Michel!
64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page