top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZuid Vooruit

Ontmoetingsplek Sportpark Coendersborg: voor meer leefplezier en plezierig bewegen!

Op 4 april gingen de deuren open van de nieuwe ontmoetingsplek op het sportpark Coendersborg in het bijzijn van onder meer de wethouder Glimina Chakor. Hier kwamen ongeveer 30 oudere bewoners uit Coendersborg op af! En er werd direct al volop meegedaan aan unicurl, boccia en contact gemaakt met elkaar. Oogtv heeft tijdens de opening filmopnames gemaakt met onder meer een interview met een van de bezoekers. Bekijk hier het filmpje.


De ontmoetingsplek stelt naast “gewoon” samenzijn sport en bewegen centraal, zoals daar zijn de loopgroep voor senioren, de groep walking footballers (foto). Beide groepen zijn op dinsdagochtenden actief op het park. Een heel gezellig gebeuren dus! Envoor ieder wat wils! Ook vindt eind mei en half juni het Streetfit Voetbaltoernooi in samenwerking met de stichting STOOT (op vrijdagen) plaats in de Ontmoetingsplek. Daarnaast wordt aangesloten bij een bewonersinitiatief in Klein Martijn om vluchtelingen, die op een boot wonen in het Oude Winschoterdiep meer te betrekken. Allereerst was er een straatfeest op 22 mei waar velen op af kwamen en waarbij ze al zijn uitgenodigd in De Ontmoetingsplek. Deze groep woont immers ook in de wijk!

Tot slot: we zijn bezig met de voorbereidingen voor een beweegmiddag in samenwerking met Huis voor de Sport dit najaar. Als u mee wilt denken of er ideeën over heeft: laat het ons weten! Al met al een mooie inzet om het Sportpark open te stellen voor de buurt en haar wijkbewoners. Voel je uitgenodigd: Karim de gastheer verwelkomt u graag.

Amicitia VMC en Oranje Nassau stellen het Sportpark Coendersborg open als ontmoetingsfunctie in een vriendelijke sfeer met aandacht voor Sport en Bewegen en meer leefplezier voor ouderen in de wijk Coendersborg e.o. We werken samen met de wijkraad, ouderenorganisaties, Zuid Vooruit, Wij-team, Humanitas, Lokaal Sportakkoord en de gemeente Groningen.

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page