top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZuid Vooruit

Positieve Gezondheid: wat is dat in het echte leven?

Ze zeggen dat Positieve Gezondheid een nieuwe manier is om naar gezondheid te kijken. Positieve Gezondheid stelt een integrale blik naar gezondheid voor. Het gaat niet alleen om genoeg groenten eten of voldoende bewegen. Het gaat ook om zingeving en plezier beleven, bijvoorbeeld.

Bij Positieve Gezondheid ligt de focus niet op een ziekte of belemmering, maar op wat wél kan. Ook als een bepaalde beperking of aandoening aanwezig is, van welke vorm dan ook, er wordt eerst naar de mogelijkheden gekeken. “Wat kan en wil wel?”

Positieve Gezondheid is ook toepasbaar in de wijk of buurt: In dit geval kijken we in de Wijert samen naar wat kunnen en willen we als bewoners om meer plezier vanuit onze wijk te halen en daardoor meer leefplezier te ervaren en uiteindelijk ons gezonder voelen!

In De Wijert werken we aan Positieve Gezondheid. Dat doen bewoners en professionals samen:

In de Wijert zijn professionals en wijkbewoners gestart om met elkaar aan de slag te gaan om bewoners in De Wijert plezier in hun leven te laten houden, of weer te laten krijgen. Door in een groepje mee te denken en te praten over leefplezier leer ik nieuwe mensen uit de wijk kennen en denk ik na over wat mij en mijn buren blij maakt in het leven.” Marijke (Bewoner)

Dat is dat je het naar de zin hebt om hier in deze wijk te mogen wonen. Dat je lekker in je vel zit. Dat je je veilig voelt. Dat je de dag positief invult en afsluit. Dat je geniet, tevreden en opgewekt bent en je happy en ontspannen bent. Dit alles noemen we positieve gezondheid.” Harry (Bewoner)

Ben je geïnspireerd geraakt, wil je meer hierover weten (bijvoorbeeld over hoe je dat ook in jouw buurt of praktijk kan toepassen) of wil je mee doen?!

Ook horen we het graag als je je eigen ervaringen met Positieve gezondheid met ons wilt delen! Denk en doe mee!


Dus neem gerust contact op!.

Dat kan via projectleider Adriana Overgoor (adriana.overgoor@groningen.nl) of via inhoudelijk en strategisch adviseur van Zuid Vooruit Clary Bezemer (c.bezemer@lentis.nl)

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page