top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverZuid Vooruit

Uitleenpunt en SlimoTheek in Zuid!

Wellicht hebben jullie er al van gehoord: sinds november 2020 is er een uitleenpunt en verkooppunt hulpmiddelen in Zuid als verlengstuk van de WMO.

Iedere inwoner kan hier terecht om gratis hulpmiddelen te lenen. Het zijn hulpmiddelen die vergoed worden uit de basisverzekering. Je kunt dan denken aan rolstoelen, drempelhulpen, douchestoelen, toiletstoelen, e.d. Daarnaast kunnen er hulpmiddelen worden aangeschaft, zoals een helping-hand, ADL-hulpmiddelen, steunkous aantrekhulpen, urinalen, krukken, e.d.


De SlimoTheek is het uitleenpunt waarbij je voor een korte periode technologische hulpmiddelen voor een korte periode gratis kunt lenen, zodat mensen ervaring kunnen opdoen met domotica, robotica en e-health oplossingen. Mensen weten vaak niet wat er op dit gebied allemaal mogelijk is en waardoor dit kan helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Ook de kosten maken dat mensen aarzelen om thuistechnologie aan te schaffen: ze zijn onzeker of ze het de investering waard zullen vinden.

Bij de SlimoTheek wordt die drempel verlaagd omdat mensen het immers eerst gratis kunnen uitproberen. Ze krijgen ondersteuning van een (technisch georiënteerde) vrijwilliger of een student die kan helpen bij problemen. Vlak voordat de uitleenperiode is verstreken beslist de lener of hij het product wil houden en aanschaffen of weer teruggeeft aan de SlimoTheek.Een paar voorbeelden: de robotstofuiger, een eenvoudige afstandsbediening, een sleutelvinder, Tessa de minirobot (een sociaal robotje dat structuur brengt in het dagelijks; geeft gesproken suggesties en herinneringen voor activiteiten en dagelijkse routines).

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hulp bij aanvragen zorg in de gemeente Groningen

Een uitkering aanvragen, een vraag over zelfstandig wonen of hulp bij het aanvragen van zorg? Allemaal ingewikkelde dingen waar u soms wel wat hulp bij kunt gebruiken. Hoe kan ik hulp krijgen bij het

bottom of page