top of page
Outdoor Activity

Activiteiten

Hier lees je de actuele activiteiten van ontmoetingsplek Heymans.

Activiteiten

Hier kun je de actuele activiteiten bekijken van Zuid Vooruit. Klik op de flyer voor een vergroting.

koffieochtend.png
Heymans november  23 voorkant.PNG
Heymans december 23 voorkant.PNG
Heymans december 23 achterkant.PNG
Coendersborg jaarprogramma 2023 final version.PNG

Oma's soep aan huis

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1.4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam.

 

Om deze eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert  Oma's Soep wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen (of stamppotten) koken op verschillende locaties in Nederland. 

 

Oma’s Soep is een sociale onderneming die eenzame ouderen en jongeren bij elkaar brengt door samen heerlijke soep te koken. Door het organiseren van ouderwets gezellige kookdagen bij lokale buurthuizen waarbij we overgebleven groente gebruiken, gaan we effectief de eenzaamheid onder ouderen en voedselverspilling tegen. Inmiddels zijn wij in zes grote steden in Nederland actief en helpen we meer dan 250 ouderen per week, maar we hopen dit nog verder uit te breiden. 

Beweegtuin bij het Heymans

De Beweegtuin is gelegen bij het Heymanscentrum, Henri Dunantlaan 20 in Groningen.

 

Je kunt individueel of in een groepje gebruikmaken van de Beweegtuin. Neem dan contact op met het IKT via ikt@zuidvooruit.nl.

Wil je als vrijwilliger een steentje bijdragen in de vorm van begeleiding of een andere vorm van bewegen? Alle ideeën zijn welkom!

bottom of page