Outdoor Activity

Activiteiten

Hier lees je de actuele activiteiten van ontmoetingsplek Heymans.

Activiteiten

Hier kun je de actuele activiteiten bekijken van Zuid Vooruit. Klik op de flyer voor een vergroting.

Ontmoetingsplek mei 22 achterkant.PNG
koffieochtend.png
1.Samen soep Philadelphia.PNG
Ontmoetingsplek mei 22 voorkant.PNG
Coendersborg data kalender.PNG
1.Kennismaken met de buren flyer.png

Oma's soep aan huis

Eenzaamheid onder ouderen is een groot en groeiend probleem. Bijna de helft van alle ouderen in Nederland (1.4 miljoen mensen) voelt zich regelmatig eenzaam.

 

Om deze eenzaamheid structureel te bestrijden organiseert  Oma's Soep wekelijks kookdagen waarbij jong en oud samen soepen (of stamppotten) koken op verschillende locaties in Nederland. 

 

Oma’s Soep is een sociale onderneming die eenzame ouderen en jongeren bij elkaar brengt door samen heerlijke soep te koken. Door het organiseren van ouderwets gezellige kookdagen bij lokale buurthuizen waarbij we overgebleven groente gebruiken, gaan we effectief de eenzaamheid onder ouderen en voedselverspilling tegen. Inmiddels zijn wij in zes grote steden in Nederland actief en helpen we meer dan 250 ouderen per week, maar we hopen dit nog verder uit te breiden. 

 

Op dit moment hebben wij door de COVID-maatregelen in alle steden een alternatief voor de kookdagen, namelijk 'Soep-aan-huis dagen’ waarbij vrijwilligers - op een veilige manier waarbij de COVID-maatregelen altijd in acht worden genomen - gratis een tas met een Oma’s Soep en een verrassing  langs de ouderen brengen en tijd maken voor een praatje.

Oma's soep aan huis Zuid Vooruit.PNG
Beweegtuin Heymans
Beweegtuin Heymans

press to zoom
Beweegtuin Heymans
Beweegtuin Heymans

press to zoom
1/2

Beweegtuin bij het Heymans

De Beweegtuin is gelegen bij het Heymanscentrum, Henri Dunantlaan 20 in Groningen.

 

Je kunt individueel of in een groepje gebruikmaken van de Beweegtuin. Neem dan contact op met het IKT via ikt@zuidvooruit.nl.

Wil je als vrijwilliger een steentje bijdragen in de vorm van begeleiding of een andere vorm van bewegen? Alle ideeën zijn welkom!